Om stutteriet

Stutteri Thers

- Ben, bevægelse & behåring

Et stutteri i over 30 år...


Stutteri Thers blev startet i 1980 af Bjarne Thers, ved indkøbet af Bohemo Madog, en welsh mountainpony (sec. a), som Bjarne købte af Gerda Fredbo Larsen.  Bjarne var tidligere springrytter på Parcelgårdens rideskole i Glostrup og ved en DV-kåring mødte Bjarne Welshponyen for første gang. Her så han den mest imponerende opvisning af welshponyhingste, hvis kvalitet var den bedste blandt alle racer!


Den oprindelige idé med stutteriet, var at ponyerne skulle bruges til kørsel, men Bjarne fik hurtigt øjnene op for avlen, stamtavlerne, spændingen og udfordringerne ved dette. Med Bohemo Madog opnåede Bjarne ved sin debut på Dorthealyst (Kåringen), at få en 1-års avlsgodkendelse af Madog, foruden at blive BIS Overall!


Herefter begyndte opgaven med at finde få gode avlshopper af samme kvalitet som hingsten. Under denne søgning stødte Bjarne på Søren C. Madsen fra Stutteri Lesto. Her fik han forevist sec. C hingsten Trefaes Don VHC1, en excellent ambassadør for Welsh Ponyer af Cob Type.


Fra den dag af bankede Bjarnes hjerte for C'erne...


Bjarne købte hingsten Talon Toreth i efteråret '86 som føl og året efter sec. c hoppen Talon Bobby Jo, ligeledes som føl.


Bobby Jo blev stutteriets stamhoppe. Hun vandt i omegnen af 20 følshows og stod nr. 3 på Royal Welsh i Wales, som føl. Bobby boede på stutteriet resten af hendes liv.

Foto: Zanne Jedig
Foto: Zanne Jedig


Swinford Solomon

Foto: Laila Larsen

May kåringen 2008.

Fra venstre: Dommer Roger Davis, Bjarne Thers og Morten Thers

Thers Hey Harlekin.

Harlekin blev danmarksmester i ponydressur 2014, med sin rytter Maria Mejlgaard


Avlsmål


På stutteri Thers avler vi welsh ponyer af COB type, med tryk på cob da vi mener, at det er sådan, de skal se ud. Små Cobber med et lille drys pony, så hovedet får lidt mere udtryk og ponykarakteren ikke helt forsvinder.

Vi stræber efter at avle en pony på omkring 135cm, med et ponytypisk og udtryksfuldt hoved, små ører og gode store øjne.

Kroppen skal være så dyb og bred som muligt, med et godt lige kryds og en velansat hale.

Benene og  bevægelsen er vores helt store passion. Benene skal være så kraftige som muligt, med masser af behåring. Bevægelsen skal, som beskrevet nedenfor være den helt traditionelle Welsh Cob gang!


Copyright 2012 © All Rights Reserved, Familien Thers, 4270 Høng. Kontakt: mortenthers@mail.dk eller 26270846

Medmindre andet fremgår er alle billeder taget af R. Thers