2014

Stutteri Thers

- Ben, bevægelse & behåring

Thers Rock'n Roll - Foto: RT
2014

D. 7/11-14


Tre af vores ungdyr er nu solgt.


Thers Jitterbug Joker er flyttet til Mern hos Nanna og Thers Midnight Magic og Thers Dazzling Doll vil begge flytte til Ringsted til Stine efter jul.

Vi glæder os til at se, hvordan de alle tre udvikler sig - og forhåbentlig genser vi dem igen på enten showbanerne, eller ridebanerne; hvad der fremtid end ender med ønsker vi deres nye ejere al held og lykke med på vejen.


Og ikke nok med det, så har vi selv købt nyt ind. Det blev 1-års hingsten Marbeth Jimmy Wilde. Vi glæder os til at få ham hjem inden længe - forhåbentlig allerede på søndag, hvis alt går efter planen!


Vi ser nu frem til at deltage til M&M Christmas Show, hvor vi regner med at deltage med Thers Rock'n Roll. Vi er spændte på at se om han stadig kan være med. Det giver altid en lidt ekstra, at kunne sammenligne sit eget dyr med andres. Hjemme synes man altid det er et fantastisk føl - derfor sætter vi ekstra pris på shows'ne, hvor vi får muligheden for at kunne se med "nye" øjne på ens eget dyr - og bestemt også høre andres mening.

D. 31/8-14


Lørdag d. 30/8 var vi afsted på Fyns Følskue med Thers Rock'n Roll.

Her skuffede Rock os bestemt ikke. Han vandt sin klasse med karaktererne 8 i type, 9 i kropsform, 9 i fundament, 8 i bevægelse og 8 i type.


Herfra gik vi videre til delfinalen, som vi klarede os igennem, for til sidst at ende i finalen. Her blev Rock'n Roll bedste hingsteføl og nr. 4 bedste føl på dagen!


Vi glæder os til at se, hvad fremtiden bringer os med dette skønne hingsteføl!Af andre nyheder kan vi fortælle, at vi desværre har slagtet Gribsvads Rumba II. Hun trivedes generelt dårligt og da vi fandt ud af at hun heller ikke kunne kommer i fol længere, besluttede vi os for at give hende fred.


Rumba nåede at give os to skønne hingsteføl; Foxtrot Fever som nu står på Bornholm og Jitterbug Joker har vi stadig.

D. 20/8-14


Så blev hjemmesiden til at arbejde med igen! Grundet nye indstillinger fra webhotellets side, skulle vi lige lære designet at kende på ny.


Meget nyt er sket; først og fremmest; Kåringen på Dorthealyst.

Med os havde vi Thers Mystic May, med føllet Thers Rock'n Roll. Rock'n Roll blev følchampion gennem alle sektionerne, så søndagen startede helt fantastisk.

May deltog selvfølgelig også i sin egen klasse, her stod hun nr. 2 til Fjordglimt Lady Gaga. May kom videre til sec. c. championatet, men kom dog ikke videre herfra.
Thers Rock'n Roll og Thers Mystic May - tak til Zanne for billeder.


Vi havde en fantastisk weekend i welshponyens tegn og har til fulde nydt års kåring, der bød på en fantastisk stemning, gode dyr, flotte shows og engelske rideklasser!

Rock'n Roll havde en forrygende start på sin showkarriere, og vi glæder os i den grad til at udstille ham igen på Fyns Følskue.
Derudover er det vel "lovligt" at prale lidt; Thers Hey Harlekin vandt i weekenden  d. 16/17 august DM i dressur. Vi er utrolig stolte over at have avlet så talentfuld en pony - en stor ros skal lyde til familien Mejlgård, der har præsteret at uddanne Harlekin så flot!
Af mindre gode nyheder hører dog også, at vi har mistet Thers Pepper Potts. Hun havde længe døjet med en infektion, uden at dyrlægerne kunne finde ud af, hvad der helt præcist var i vejen. Vi ærger os i den grad over tabet af denne skønne plag. Det havde været spændende at følge hendes udvikling og se hvad hun var blevet til.


R.I.P Thers Pepper Potts!


Foto: Zanne Jedig
Foto: Privat
Foto: Laila Larsen

D. 8/6-14


Igår var vi afsted til Fyns Juni Show for Welsh Ponyer.


Her havde vi Mandse med for (foreløbig) sidste gang i år. Mandse opførte sig som altid eksemplarisk; af en 2-års hingst at være, må vi sige vi er imponerede over, hvor rolig og afbalanceret han er.


Mandse stod nr. 2 i sin klasse og kom videre til både ungdyrchampionatet og hingstechampionatet sec. C.

I ungdyrchampionatet placerede vi os ikke, men Mandse blev hingstechampion sec. C. Herfra kom vi videre til supreme sec. C championatet, hvor vi dog ikke kom videre.


Vi er stadig utrolig glade for Mandse og er spændte på, at se hans videre udvikling de næste år. Forløbig er vi stadig utrolig glade og stolte over ham.


Nu står den på sommergræsning ude hos Bjarne, inden Mandse igen kommer "hjem" til Morten og Rebecca vinteren over.

D. 4/6-14


SÅ blev der endelig tid til at opdatere. Først og fremmest; vi har fået føl! 4 styks er landet indenfor 3 uger.

Betty folede et stort og stærkt hoppeføl d. 16 maj. D. 27 maj leverede Belle et yndigt føl - hoppe endnu engang. Dagen efter(!) folede May så. Et stort, bredt og stærkt hingsteføl, som allerede er fuld af løjer, og endelig kom Danielle med sit skønne hingsteføl d. 2/6.


Vi havde siddet oppe en del nætter, for at tjekke at folingerne gik som de skulle. Problemet med sådan en "overvåget" foling er, at hoppen tilsyneladende ikke er velvilligt indstillet overfor publikum. Derfor havde vi til sidst opgivet, sagt held og lykke til hoppen og så ellers kun tjekket få gange i løbet af natten. Hver gang har hopperne klaret den alene, uden hjælp, uden problemer og selvfølgelig uden at vi var der!


Derfor tog Danielle fusen på os, da vi listede ned på folden omkring kl. 11.30 mandag aften, for lige at tjekke. Der stod en meget svedig og prustende hoppe - og fostervandet var gået. Hun havde endda overskud til at komme hen og hilse på - og lidt efter gik fødslen i gang. Over midnat landede fine Magic så på folden - og vi fik endelig lov til at se sådan en foling!

               Thers Dazzling Doll                                Thers Bozzy Beat                                              Thers Rock'n Roll                                          Thers Midnight MagicLæs mere om føllene og deres afstamning ved at klikke på deres navne.

D. 6/5-14


Lørdag d. 3/5 var vi afsted til Fyns Plageskue for Ponyracer på Allerupgaard. Med os havde vi Jitterbug Joker, som denne gang stod nr. 1 i sin klasse!

Joker kom derfor videre til 1-årschampionatet, men kom ikke med i de videre finaler. Vi fik en yderst fin beskrivelse af Joker med karaktererne 8 i type, 8 i kropsform, 7 i fundament, 8 i bevægelse og 8 i helhed.


Nu skal Joker have en pause fra alle de shows, derfor er han kommet hjem til Bjarne og gå på sommergræs.


Nu kan vi se frem til føl inden længe - Betty Boop skulle meget gerne snart nedkomme - og vi er spændte!  Vi kommer igen til Fyns Juni Show, hvor vi forhåbentlig har Mandse med.

Foto: ZJ
Joker på Allerupgaard, foto taget af Zanne Jedig.

D. 3/5-14


Så blev Thers Dark Duchess solgt. Hun skal tilrides. Forhåbentlig får vi hende en dag at se på showbanerne igen; med eller uden rytter. Vi ønsker hendes nye ejer al held og lykke med denne skønne pony.

D. 29/4-14


Lørdag d. 26/4 tog vi traditionen tro afsted på Plagskuet på Dorthealyst. Med os havde Mandse(Thers Royal Rooster) og Thers Jitterbug Joker.


Først for var Mandse, der desværre var alene i sin klasse. Mandse fik en fin beskrivelse med 8 i helhed og en rød roset til følge. Han blev udtaget til 2-årschampionatet, hvor han fik en 5. plads. Mandse opførte sig eksemplarisk både i og udenfor ringen og det kan ikke beskrives, hvor glade vi er for hans fantastiske temperament.


Efter frokost var det Jokers tur. Her stod han nr. 2 i sin klasse, men med en yderst positiv beskrivelse; hele to 9-taller og 8 i helhed og som Mandse også en rød roset.


Vi er meget glade for resultaterne!


I næste uge skal vi afsted med Joker til Plagskue på Fyn og Mandse kommer formegentlig med igen til Junishowet. 

Privat
Privat

Thers Royal Rooster, klar til fremvisning!                                                                         Thers Jitterbug Joker og Thers Senior.

D.  7/4-14


Lørdag d. 5/4 var vi afsted til Welsh Foreningens Hingsteshow 2014 på Neble Ryttergård. Med os havde vi Brynithon Teifon og Thers Royal Rooster; altså far og søn.


Royal Rooster (Mandse) vandt sin klasse og gik videre til ungdyrschampionatet sec. C, som han også vandt! Teifon stod nr. 2 i sin klasse og gik videre til seniorchampionatet, hvor han blev reserve. Både Mandse og Teifon gik videre til overall supreme championatet, hvor Teifon blev reserve supreme sec. C!

Teifon kom videre med i BIS-konkurrencen, men fik dog ingen placering her.


Vi er ganske stolte af vores to herrer, der begge klarede sig så godt. Mere havde vi ikke kunnet forvente. 


Showet var super godt tilrettelagt og stemningen var gennem hele dagen helt fantastisk, så vi var en glad lille flok, der vendte snuden hjemad.


Nu vil vi se frem til Plagskuet på Dorthealyst, hvor vi regner med at tage Jitterbug Joker og Royal Rooster med!Foto: Privat
Foto: Privat

Brynithon Teifon                                                                                                                                 Thers Royal Rooster

6/3-14


D. 1 marts tog vi afsted mod Team Cabe i Ringsted til M&M Winter Show.

Dagen igennem var præget af en god stemning som altid fra udstillere, arrangører og publikummer.

Med os havde vi Dark Duchess og Jitterbug Joker. De blev begge to nr. 2 i hver deres klasse, med rigtig fine og passende beskrivelser. Vi var med i juniorchampionatet med dem begge, men gik desværre ikke videre derfra.

Vi er dog yderst tilfredse med begge ponyer, da de opførte sig upåklageligt. Særligt Joker tog det pænt, i betragtning af at det var første gang han var med i byen. :)


Foto: Privat - Thers Dark Duchess
Foto: Privat - Thers Jitterbug Joker


24/2-14

Årets første show er nu på lørdag d. 1 marts.

Vi skal deltage med Thers Dark Duchess og Thers Jitterbug Joker - og det ser vi frem til.

Både Duchess og Joker er der blevet pudset og fodret på det sidste stykke tid, så vi glæder os meget til at komme afsted. Det er første gang vi skal "i byen" med Joker, så vi er spændte på, hvordan det vil gå for ham. Duchess er dog ved at være en kendt dame på det område, så ingen tvivl om at hun nok skal opføre sig, som hun plejer.

 

24/2-14 Jitterbug Joker - klar til show!6/2-14


Vi har solgt Brynithons Guvnor's Gem til Mie Christiansen (stutteri Chopin). Vi ønsker Mie al muligt held og lykke fremover med Gem.


Gem har vi haft megen glæde med, - og af igennem årene. Særligt da hun blev BIS til hoppekåringen 2009. Hun har givet os nogle fantastiske afkom; bl.a. Thers Danty Duff, Thers Mickey Mouse, Thers Betty Boop og sidst men ikke mindst Thers Bootstrap Bill. Betty og Bill er helsøskende og er stadig her på stutteriet. Gem har været os en fremragende avlshoppe og vi er spændte på at se, hvilke afkom hun vil give på stutteri Chopin.

Copyright 2012 © All Rights Reserved, Familien Thers, 4270 Høng. Kontakt: mortenthers@mail.dk eller 26270846

Medmindre andet fremgår er alle billeder taget af R. Thers