2013

Stutteri Thers

- Ben, bevægelse & behåring

Foto: Zanne Jedig

2013
D. 30/12-13

En nytårshilsen..


På årets næstsidste dag vil vi benytte lejligheden til at komme med et forsinket glædelig jul - og ønsket om et rigtig godt nytår.

2013 har budt os mange gode showfornøjelser. I år har vi formået at blive BIS to gange, reserve BIS en enkelt gang og ellers en del fine champion titler og fløjpladser. Det har bestemt været et år, vi kan glædes over længe.Nu ser vi frem til det kommende års showsæson og de føl vi forventer at få. Det er et helt følboom i år, eftersom vi kan se frem til fem føl.

Foreløbig er vi dog også meget glade for dette års to føl. Thers Pepper Potts og Thers Jitterbug Joker.

Foto: Privat


30/12-13


Thers Pepper Potts.Vi var ude og se om vi kunne fange nogle gode billeder af Pepper. Det kunne vi og sørme om ikke vi fik dette "pletskud"!

 

Vi glæder os meget til det kommende showår 2014 med denne unge dame!


D. 8/12-13

M&M Christmas Show


Nu er armene efterhånden ved at være kommet ned igen. Søndag d. 1/12 kørte vi til Haslev, for at deltage i M&M Christmas Show. Med os havde vi vores 2-års hingst Thers Bootstrap Bill. Og det gik simpelthen forrygende!

Klassen blev vundet med karaktererne 8-9-8-8-8. Efterfølgende vandt vi to-års championatet - og så var der lææænge til BIS-konkurrencen. Lidt over 17 gik vi ind med Bill - og blev BIS!!! Helt specielt var det denne gang, da det var Bjarne der fremviste Bill og Bill er Bjarnes helt store kæledægge. Så glæden ville ingen ende tage!


Foto: Zanne Jedig
Foto: Zanne Jedig

D. 18/11-13

Efteråret sniger sig langsomt ind på os...

...og føllene er nu blevet vænnet af fra deres mødre.


Foto: RT


Jitterbug Joker og Pepper Potts

- "helt alene" på græs for anden gang i deres liv..


Vi er samtidig gået i gang med at "træne" med føllene: Grimetilvænning, at blive striglet, få ordnet ben, og blive trukket - generelt at blive håndteret - og selvfølgelig at blive showet og fremvist. Nedenfor er det træningen af Thers Pepper Potts, der er foreviget.


Foto: RT
Foto: RT
Foto: RT

Mandse(Thers Royal Rooster) er rykket ud til Morten igen og skal formentlig "bo" her for fremtiden. Planen er at Mandse skal gå i stod sammen med hopperne i 2014 og derfor skal han lige lære damerne at kende - og også hvordan man behandler en dame.


Vi har været ude i det lækre efterårsvejr og prøvet at få taget lidt billeder. Det lykkedes, så der er nu nye billeder af Thers Royal Rooster og Thers Jitterbug Joker på deres sider.


Inden længe håber vi på at få designet gallerier til hver side, så vi kan få lagt langt flere billeder op af de forskellige dyr, end hvad der er nu.
Kåringen på Wilhelmsborg: 


Saethydd Belle blev Reserve Hoppechampion og Reserve Supreme Champion sec. C og slog dermed flere hopper kåret i 1. klasse. Thers Pepper Potts blev nr 4 i mix følklassen ud af 8. Der hørte hun til på dagen da kvaliteten i denne klasse var særdeles høj, men hun skal nok komme igen. Vi havde en rigtig hyggelig weekend i det jyske og er vældig glade over at vi har importeret en hoppe der er fuldt på højde med den danske avl.


 

M&M For Fun:


Det var første gang vi deltog til dette show og vi havde tilmeldt Thers Betty Boop, da hun plejer at være god til disse M & M shows. Denne gang var heller ingen skuffelse. Hun viste sig fra sin gode side, med sin taktfaste trav og særdeles gode skridt, som også før er blevet ros til skyerne og tog dermed titlerne: Bedste Senior, Reserve Bedst i Racen og Reserve Best in Show.


 Z.J.Fyns Juni Show:


Her deltog vi med Thers Mystic May som holdt den gående hele dagen og tog titlerne Hoppechampion og Supreme Champion sec C. Vi kan dårligt beskrive med ord hvor glade vi er for denne hoppe.
Z.J.


 

Plageskue på Dorthealyst:


Årets første og i år eneste plageskue for os, da Bjarne dømte på Fyn ugen efter.


Thers Royal Rooster vandt sin klasse ud af 5, med karaktererne 9-9-7-9-9 og gik videre til 1-års finalen.


Thers Bootstrap Bill vandt sin klasse ud af 3, med karaktererne 9-8-7-8-8 og gik videre til 2-års finalen.


Her blev det til 2 stk "lige ved og næsten" da de begge blev nr. 4 i årgangen og kun de første 3 går videre til BIS. Men så blev vi jo nr 7 og 8 i BIS. Det klager vi bestemt ikke over. Vi havde en rigtig god dag og drengene viste sig som de skulle, vi regner med at sætte dem begge i avlen i 2014.

 


10/4


Showsæsonen 2013 startede med M&M vintershow i Ringsted, og sikke en start.


Thers Mystic May gik hele vejen og blev dommernes valg til Best In Show. Hænderne er dårligt kommet ned endnu og sikke med gaver vi slæbte hjem.


Her et enkelt billede, desværre uden rosetter osv.Foto: Zanne Jedig


 


Derudover har vi fået solgt Thers Foxtrot Fever til Ejvind Holm, fra Bornholm, som vil bruge ham til kørsel og som hingst med tiden. Vi ønsker Ejvind god fornøjelse med Fever i fremtiden.


 


16/1


Så kom vi over jul og nytår og et nyt showår står for døren. Ungdyrene er på stald, bliver fodret og trænet efter alle kunstens regler. Vi regner med at deltage i M og M vintershow her først i marts og plageskuet på Lysten med dem.


Vi var så heldige at få solgt Maylie Just Jack og Thers Fancy Flyer inden jul. Held og lykke til de nye ejere.


Som et nyt tiltag, har vi sendt en af vores hopper i tilridning, Thers Dancing Daniella. Det tog hun med ophøjet ro og det går fremragende med hende, hun er også løssprunget og det viser hun talent for. Hvis nogen skulle have lyst til at låne hende til ridning, giv os et kald, vi er yderst samarbejdsvillige.


Af føl venter vi i år 2 stk, Gribsvads Rumba II/Talon Turbo og Saethydd Belle/Donys Llawen, de skulle gerne se dagens lys i maj, så vi venter spændt og drømmer indtil da.

Copyright 2012 © All Rights Reserved, Familien Thers, 4270 Høng. Kontakt: mortenthers@mail.dk eller 26270846

Medmindre andet fremgår er alle billeder taget af R. Thers